16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 6:02
No menu items!

Tensiune maximă la Caracal. Are loc reconstituirea crimelor

spot_img

A început reconstituirea la casa groazei din Caracal. După ce, duminică, și-a recunoscut crimele, Gheorghe Dincă le arată azi anchetatorilor, pas cu pas, cum le-a ucis pe Luiza şi Alexandra.

Audierea lui Dincă a durat nu mai puțin de 60 de ore. Duminică seara, audierile au fost întrerupte timp de două ore, timp în care Dincă a primit îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău în timp ce dădea anchetatorilor detaliile cumplite ale celor două crime pe care le-a comis.

Procurorul șef adjunct DIICOT, Georgiana Hosu, a declarat, duminică seara, că au fost extinse cercetările în cazul lui Gheorghe Dincă, pentru omor calificat, după ce, într-un butoi, prin cernere, au fost găsite oase calcinate și dinți de natură umană, dar și bijuterii pe care mama Alexandrei le-a recunoscut ca fiind ale fiicei sale. 

Cazul Dincă îi șochează și pe cei mai mari specialiști în criminologie și medicină legală. Se fac asemănări cu cazul Râmaru.

Prof. dr. Vladimir Beliș, fost director IML, a mărturisit că în cariera lui de zeci de ani nu a mai întâlnit un asemenea caz, cu excepția cazului Rîmaru.

„Din experiența mea de peste 60 de ani în specialitate, nu am ca termen de comparație decât pe Rîmaru, care a avut trei victime, el fiind un criminal sado-necrofil. Aici, în funcție de numărul victimelor, deși eu cred că vor fi mai multe de două, și uitându-mă la figura acestui om, nu știu dacă nu trebuie activată teoria lui Cesare Lombroso. E suficient să te uiți la figura acestui individ și să-l pui sub atenția Poliției pentru că un asemenea individ, dacă te uiți la el, este elementar că un asemenea om trebuie supravegheat în comunitatea locală”, a spus Beliș pentru Antena3.

În acest moment, mai mulți jandarmi păzesc casa lui Dincă pentru a-i ține la distanță pe oamenii revoltați, care s-au strâns în fața porții ca si în ultimele zile.