16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 14:53

Se cere implicarea Comisiei Europene în cazul “Caracal”

spot_img

Cazul “Caracal” ajunge la Comisia Europeană.

Raul Pătrașcu, membru PNL, a sesizat Instituția Uniunii Europene invocând încălcarea unei directive după ce Serviciul Unic de Urgență 112 și-a dovedit ineficiența nereușind să o localizeze pe Alexandra, minora de 15 ani ucisă cu bestialitate după ce criminalul a surprins-o cu telefonul în mână.

În opinia lui Pătrașcu, prin faptul că operatorul 112 nu a putut să o localizeze pe Alexandra, a fost încălcată Directiva UE 2002/22/EC, articolul 26, alineatul 5.

Într-un mesaj posat pe Facebook, Raul Pătrașcu solicită implicarea europarlamentarilor români prin sprijinirea Comisiei în investigație.

Esentialul ramane acelasi: operatorul 112 nu a putut-o localiza pe tanara. Acest fapt incalca Directiva UE 2002/22/EC, articolul 26, alineatul 5, motiv pentru care am facut o sesizare la Comisia Europeana in calitate de simplu cetatean care refuza vehement sa fie pasiv. Pe scurt, aceasta Directiva prevede clar ca operatorul (si aici ma refer la Institutia operatoare) trebuie sa localizeze rapid si cu acuratete victima si sa transmita locatia personalului de urgenta. Astept ca europarlamentarii romani sa urmareasca aceasta sesizare si sa sprijine Comisia in investigatiile acesteia. Avem nevoie de auditul extern, astfel de lucruri nu trebuie sa se mai intample – degeaba tai varful copacului cand problema poate e la radacina.”, scrie Raul Pătrașcu pe Facebook.