15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 5:24
No menu items!

Temperaturi neobişnuite în toată ţara. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

spot_img

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale în toată ţara până la sfârşitul lunii iulie şi în prima săptămână din august, cu valori mai ridicate în sud şi sud-est.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice.

Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Săptămâna 17.07.2023 – 24.07.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud şi sud-est.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 24.07.2023 – 31.07.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Săptămâna 31.07.2023 – 07.08.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

                                                                                                                  Adina Silav