8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:24
No menu items!

Piloții ucraineni vor fi antrenați să zboare pe avioane F-16 în România

spot_img

Piloții ucraineni vor fi antrenați să zboare pe avioane F-16 în România. Decizia a fost luată în ședința CSAT de ieri.

„În cadrul şedinţei CSAT a fost analizată şi implicarea României într-un proiect transatlantic nou, şi anume crearea în ţara noastră a unei facilităţi de instruire a piloţilor pentru operarea avioanelor F-16. Împreună cu alţi aliaţi şi cu compania care proiectează acest avion de luptă, va fi creat, în România, un hub regional pentru antrenamentul piloţilor care vor zbura pe aceste avioane”, anunță Administraţia Prezidenţială.

Surca citată precizează că aici vor fi pregătiţi piloţii români care operează aeronave F-16, urmând ca facilitatea să fie deschisă ulterior şi participării piloţilor din statele aliate şi partenere NATO, inclusiv din Ucraina.

„Acest hub regional de instruire va acoperi cerinţele de pregătire din partea aliaţilor şi a partenerilor regionali, ceea ce va conferi României poziţionarea ca lider regional în domeniul instruirii piloţilor F-16, contribuind astfel la creşterea coeziunii, demonstrarea unităţii şi întărirea posturii de descurajare şi apărare euroatlantică”, mai adaugă sursa menţionată.

                                                                                                                 Adina Silav