25.3 C
București
joi, 18 august 2022 - 2:24
No menu items!

SURSE Vociferări în șoaptă la PNL: Klaus Iohannis s-a înscăunat superpremier (presă)

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, la Palatul Cotroceni, o „întrevedere” cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș. Întâlnirile continuă miercuri, tot la Cotroceni, cu miniștrii de la Transporturi (Lucian Bode), Economie (Virgil Popescu) și Muncă (Violeta Alexandru), în prezența premierului.

Klaus Iohannis nu este la prima întâlnire de acest fel cu membri ai guvernului. De altfel, șeful statului începe să-și facă un obicei în a chema miniștrii PNL la raport, la Cotroceni, scrie stiripesurse.ro.

Faptul că miniștrii fac potecă la Cotroceni a provocat comentarii timide în unele cercuri din PNL. Există liberali, foarte puțini însă, care se gândesc că pot apărea complicații, spun surse din partid.

În discuții informale între liberali s-a ridicat subiectul că o parte din oamenii din Guvern sunt uneori incomodați de faptul că au „dublă comandă”: pe de-o parte trebuie să asculte de Ludovic Orban pentru că el este premierul, pe de altă parte nu-și permit să treacă peste cuvântul lui Klaus Iohannis, au relatat sursele citate.

Nu este nicio ruptură între Orban și Iohannis, cei doi vorbesc pe aceeași voce și până acum nu au existat blocaje, totuși există pericolul ca anumite decizii la guvern să întârzie pentru că trebuie să-și dea și Cotroceniul acordul, consideră unii liberali, au precizat sursele citate.

Valeriu Motoc