12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:53
No menu items!

Subprefectul de Timiș vrea să închidă școlile, dar nu poate din cauza legii

spot_img

Subprefectul județului Timiș, Ovidiu Drăgănescu, vrea modificarea ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, după ce Timișoara a ajuns luni la o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, iar elevii merg la școală în continuare.

Drăgănescu a arătat că în Timișoarei era vineri, în ziua când se stabilește scenariul pentru viitoarea săptămână, rata de incidență de 5,98 la mie, fiind clar că aceasta va depăși 6 la mie în weekend.

„Era vizibil pentru toată lumea că de a doua zi va fi deja 6 la mie. Iată, astăzi, prima zi de școală suntem la peste 7 la mie. Ori din păcate, pentru acele 0,2 sutimi înregistrate vineri nu am putut să decidem ca de astăzi toți copiii să stea acasă și să fie feriți de virus în următoarea săptămână”, a precizat subprefectul.

Subprefectul vrea introducerea unui indice la articolul de lege, prin care să poată interveni CJSU în timpul weekendului, pentru a stabili ca elevii să facă școală online.

„De vineri până luni sunt trei zile. Atât în aceste trei zile, cât și în următoarele cinci zile de școală suntem legați de mâini și de picioare și nu putem interveni. Vom ajunge să fim cu copiii la școală vinerea asta în Timișoara probabil la o incidență de necrezut, mult mai mare decât e azi”, a mai spus subprefectul județului Timiș.

Rata de incidență la 14 zile în Timișoara a atins, luni, 7.15 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor și închiderea restaurantelor.

                                                                                                                    Adina Silav