15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:29
No menu items!

Stelian Ion, explicații despre diferențele mari din declarația de avere

spot_img

Stelian Ion a ținut să aducă lămuriri, luni, în privința diferențelor mari din declarația sa de avere, precizând că acum este și ministru și membru CSM și deputat, dar nu a trecut toate veniturile încasate pentru că le va pune în declarația din 2022.

”Declarația de avere s-a completat în 2021 la rubrica „venituri” cu menționarea sumelor obținute în anul 2020, perioadă în care eram doar deputat, pentru că așa mă obligă legea să declar. Între timp, am încasat venituri și ca ministru, și ca membru de drept al CSM. Acestea vor apărea, în mod legal, în declarația de avere pentru anul fiscal 2021, al cărei termen de depunere este iunie 2022. Sunt șase luni de zile în care am primit și aceste venituri legale, pe care sunt obligat prin lege să le declar în 2022, nu acum,” a transmis ministrul Justiției.

Ministrul a explicat și „dispariția” împrumuturilor declarate în decembrie 2020.

“Reamintesc că în 2020 au fost atât alegeri locale, eu fiind candidat la Primăria Constanța, cât și alegeri parlamentare, la care am candidat pentru funcția de deputat. În 2021, adică după depunerea declarației de avere din decembrie 2020, mi s-au restituit integral sumele cheltuite în campanie și acestea s-au regăsit în cont la data completării noii declarații, în iunie 2021. Precizez că am restituit în termenul contractual toate sumele primite cu titlu de împrumut, aceasta fiind explicația pentru „dispariția” împrumuturilor din declarația de avere”, a menționat Stelian Ion.

                                                                                                                   Adina Silav

Surpriză la declarația de avere a lui Stelian Ion. Sute de mii de lei în conturi, deși veniturile ministrului Justiției au fost mai mici