12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 16:59

SPP nu vrea să fie luat prin surprindere de sezonul de schi. Instituția își cumpără de pe-acum snowmobil, ATV și alte echipamente

spot_img

Ca să nu fie luați prin surprindere, așa cum văd zilnic la politicienii pe care îi însoțesc, SPP-iștii își achiziționează de pe-acum seturi de echipamente de „căutare, salvare și intervenție”, inclusiv snowmobil și ATV. Nu este niciun secret că președintelui Klaus Iohannis îi place să-și petreacă weekend-urile de iarnă la ski.

Conform economedia.ro, care citează SICAP, contractul are ca obiect furnizarea următoarelor: ATV-uri, snowmobile, vehicule tip SSV cu platformă transport dedicată, skijet-uri cu platformă transport dedicată, echipamente pregătire căutare-salvare și supraviețuire mediu acvatic, complet echipamente protecție ATV/snowmobil/moto/auto, în cadrul proiectului «Sistem Integrat pentru Intervenția la Dezastre, Urgențe și Crize».

Contractul este împărțit în 11 loturi, livrările vor fi făcute în 7 luni de la semnarea contractului, iar ofertele vor fi deschise în 27 septembrie. Unicul criteriu de departajare a ofertelor este prețul cel mai scăzut, deci nu și perioada de garanție acordată, cum este cutuma la acest tip de achiziție.

Valoarea licitației este de aproape un milion de lei, banii fiind asigurați prin fonduri nerambursabile, Programul Operațional Infrastructura Mare.

Serviciul de Protecție și Pază asigură protecția demnitarilor români și a celor străini pe parcursul șederii în România și face parte din sistemul național de apărare, siguranță și ordine publică. Directorul SPP este, de 16 ani, Lucian Pahonțu.

Emanuel Stan