13.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 22:58
No menu items!

Spitalele americane, în colaps! (Washington Post)

spot_img

Americanii amână vizita la medic și asta îi bagă în faliment pe furnizorii de servicii medicale, scrie Washington Post, în ediția de miercuri. Pe măsură ce infecțiile cu coronavirus s-au răspândit și au îmbolnăvit mai multe persoane în martie, vizitele la spitale din toată țara s-au redus considerabil.

Până în aprilie, potrivit unei analize realizate de Washington Post pe baza datelor despre locația smartphone-urilor, aceasta a fost ultima picătură la care sistemul de sanătate nu a mai rezistat. La fel ca în multe alte industrii, consultațiile pierdute au generat o criză financiară pentru spitale și alți furnizori de servicii medicale.

În războiul împotriva virusului, două spitale se confruntă cu lupte mult diferite

Un spital se află într-un punct fierbinte, luptând cu un virus răspândit, care a dus la mii de pacienți. Celălalt spital a văzut doar câțiva pacienți cu Covid-19 și nu există nicio surpriză la vedere.

Cu toate acestea, boala amenință sănătatea financiară a ambelor instituții, deoarece cei mai rentabili clienți ai acestora – pacienții cronici – au rămas acasă. Ambele spitale au înregistrat scăderea la jumătate a numărului de pacienți internați în aprilie.

Spitalele au multe în comun. Ambele se află la școlile de medicină și servesc ca plase regionale de siguranță. Însă săptămâna trecută, UMass Memorial Medical Center din Worcester, Mass., a internat aproape 2.700 de covid-19 pacienți, în timp ce MU Health Care’s Health University din Columbia, Mo., a internat doar aproximativ 40.

Cu toate acestea, fiecare spital a anulat mai mult de 2.000 de intervenții chirurgicale. Zeci de mii de vizite la clinică au dispărut. Veniturile lunare ale pacienților au scăzut cu zeci de milioane de dolari.

Multe dintre spitalele naționale își pot permite pierderi. O treime pierduse deja bani pentru îngrijirea pacienților înainte de a fi lovite de Covid-19, conform datelor compilate de Definitive Healthcare. Peste 1.200 de spitale au funcționat în roșu în doi sau mai mulți din ultimii cinci ani.

Apoi coronavirusul a lovit, veniturile pacienților s-au micșorat considerabil și pregătirea pentru posibile focare a dus la creșterea costurilor.

Un rezultat al acestui stres financiar: 1,4 milioane de locuri de muncă în sănătate au dispărut în aprilie, potrivit ultimului raport lunar al locurilor de muncă guvernamentale. Acestea au inclus aproape 135.000 de locuri de muncă pierdute în spitale, peste 243.000 la cabinetele medicale și peste 503.000 la cabinetele stomatologice.

Peste 260 de spitale au raportat probleme sau disponibilizări din cauza problemelor legate de COVID-19, potrivit urmăririi efectuate de Becker’s Hospital Review.

La MU Health Care, chiar cu doar o mână de pacienți cu Covid-19 la un moment dat, reducerile au afectat 61 de angajați, 70 de asistente medicale contractuale și 300 de posturi deschise. Memorialul UMass a fost mai norocos, până acum fără concedieri. Medicii și asistentele a căror activitate obișnuită a dispărut au fost reîncărcate pentru a ajuta în pandemie.

Aproape o sută de milioane de americani și-au amânat vizitele la medic

Vizitele la spital au început să scadă la nivel național în martie, deoarece oficialii de stat și federali au solicitat amânarea tratamentelor non-covid-19, atunci când este posibil, pentru a elibera resursele de asistență medicală. Aceste anulări includeau intervenții chirurgicale, proceduri de ambulatoriu și chiar servicii preventive.

Până la jumătatea lunii mai, aproape 94 de milioane de adulți au întârziat asistența medicală din cauza pandemiei coronavirusului, a raportat Biroul de recensământ în Sondajul asupra viețiii casnice. Aproximativ 66 de milioane dintre cei cronici nu au primit asistență medicală fără legătură cu virusul.