14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:57
No menu items!

Sibiul, „un oraș din Transilvania”, este printre cele mai sigure 20 de destinații de călătorie post-coronavirus din lume. Care sunt celelalte locații

spot_img

Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), care se încadrează în Reţeaua EDEN a Comisiei Europene, a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinaţii pentru călătorii şi turism, după pandemia de coronavirus. Conform listei preluate de Forbes, printre locațiile din Polonia, Croaţia, Grecia, Portugalia, apare și orașul Sibiu, singura destinaţie din România, dar care este descris ca fiind ”un oraş frumos, istoric din Transilvania”.

  ”Multe ţări europene îşi deschid frontierele, iar zborurile şi hotelurile se redeschid şi acum”, explică Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), citată de Forbes.

Pentru a ajuta turiștii care vor să călătorească în Europa, EBD a prezentat o listă cu 20 de destinaţii cel mai puţin afectate de Covid-19:

 1. Tbilisi, Georgia
 2. Corfu, Grecia
 3. Cavtat, Croaţia
 4. Insulele Azore
 5. Preveza, Grecia
 6. Alentejo, Portugalia
 7. Batumi, Georgia
 8. Zagreb, Croaţia
 9. Algarve, Portugalia
 10. Sibiu, România
 11. Kotor, Muntenegru
 12. Rijeka, Croaţia
 13. Varşovia, Polonia
 14. Viena, Austria
 15. Bohinj, Slovenia
 16. Malta
 17. Gdansk, Polonia
 18. Vilnius, Lituania
 19. Riga, Letonia
 20. Taigaua sălbatică, Finlanda

Despre Sibiu, jurnaliştii de la Forbes menţionează că este ”un oraş frumos, istoric din Transilvania”, poreclit «Oraşul cu ochi», o destinaţie turistică extrem de cunoscută atât pentru vizitatorii autohtoni, cât şi pentru cei străini, pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi care i-au dat porecla)”, mai notează publicaţia.

Ziariştii fac referire la anul 2007, când oraşul a fost Capitala Europeană a Culturii. În 2019, a fost numită Regiunea Europeană a Gastronomiei. Şi în 2020, a fost desemnată „a şasea cea mai bună destinaţie turistică a Europei” de EBD.

Conform ultimelor raportări din țara noastră, la aproximativ 20.000 de îmbolnăviri cu coronavirus, Sibiul ocupă un loc mijlociu în topul județelor, cu 509 cazuri.