20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 11:48

Sorin Oprescu scapă de arestul la domiciliu. Poate să lucreze la Spitalul Universitar

spot_img

Sorin Oprescu este cercetat în continuare sub control judiciar şi poate să lucreze la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. El nu poate să plece din Capitală, trebuie să meargă la Poliţie o dată pe săptămână şi are interdicţie să exercite funcţia de primar.

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, începând din 14 ianuarie, când i-au admis contestaţia formulată după ce Tribunalul Bucureşti menţinuse măsura arestului la domiciliu, în dosarul în care acesta este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei instanţei, timp de 60 de zile, cât va fi sub control judiciar, Sorin Oprescu are interdicţie să plece din Capitală fără încuviinţarea procurorilor sau a instanţei şi trebuie să se prezinte la secţia de poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

Judecătorii au admis cererea lui Oprescu şi i-au permis primarului suspendat al Capitalei să meargă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De asemenea, Sorin Oprescu poate să meargă la magazine alimentare şi la farmacii din sectorul 1 al Capitalei ori la alte unităţi spitaliceşti din Bucureşti.

Sorin Oprescu, care a fost mulţi ani chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unitate pe care a şi condus-o din 1994 până în aprilie 2006, se poate întoarce să lucreze ca medic chirurg în această unitate medicală, funcţie din care s-a suspendat în perioada în care a fost primar al Capitalei.

Instanţa i-a mai interzis lui Sorin Oprescu să exercite funcţia de primar general al Capitalei şi să participe la manifestări sportive şi culturale sau la alte adunări publice.

Primarul suspendat al Capitalei are interdicţie să se apropie de coinculpaţii şi de martorii din cauza în care este cercetat, cu excepţia martorei Adriana Elena Nica, prietena sa, şi să comunice cu aceştia, direct sau indirect, totodată fiind obligat să anunţe dacă-şi schimbă locuinţa.

R.D.