23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 3:16

Cursurile vor fi reluate marţi în Bucureşti, Ilfov şi Galaţi. Unde rămân școli închise

spot_img

Cursurile vor fi reluate, marţi, în toate școlile din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi. În județele Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa, Olt şi Vaslui, cursurile vor fi reluate în majoritatea şcolilor, cu excepţia unor unităţi din zone afectate de ninsori şi viscol.

Potrivit Ministerului Educației, deciziile de redeschidere, începând de marţi, a cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi au fost luate de colegiile prefecturale.

Asfel, în judeţul Giurgiu vor rămâne închise unităţile şcolare din localităţile Gogoşari, Putineiu şi Schitu.

În judeţul Ialomiţa vor fi redeschise toate şcolile din mediul urban. În judeţul Dâmboviţa vor funcţiona toate unităţile de învăţământ, mai puţin cele din localităţile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doiceşti şi Brăneşti.

În judeţul Olt, opt unităţi de învăţământ rămân închise. În judeţul Vaslui, cursurile vor fi reluate în toate unităţile de învăţământ din mediul urban şi, parţial, în cele din mediul rural.

Cursurile sunt suspendate luni, din cauza vremii, în toate şcolile din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea.

De asemenea, luni sunt suspendate parţial cursurile în alte nouă judeţe, respectiv: Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural); Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei); Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural); Constanţa (toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia celor din municipiile Constanţa, Medgidia şi Mangalia); Dâmboviţa (15 unităţi de învăţământ); Olt (27 de unităţi de învăţământ); Argeş (şase unităţi de învăţământ din localităţile Ungheni, Ciomăgeşti, Uda, Moşoaia şi Băbana); Alba (o unitate de învăţământ din satul Tonea, comuna Săsciori); Harghita (o unitate de învăţământ).

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv a anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

R.D.

foto: monitoruldeoltenia.com