24.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 22:22
No menu items!

Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar are de ispășit 10 ani de închisoare

spot_img

Sorin Oprescu a fost reținut, marți, de autoritățile din Grecia. Poliția Română va trimite omologilor greci actele de extrădare pe numele lui Sorin Oprescu.

El este acum în custodia autorităților elene, după ce a fost găsit în Atena. Surse judiciare au declarat că fostul primar general ar deține, dar nu pe numele său, o vilă și un iaht în Grecia. Conform unor surse citate de Antena 3, oprescu ar fi cerut azil politic în Grecia.

Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire generală de polițiști, după ce nu a fost găsit la domiciliu.

”Astăzi, 13 mai  2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani și 8 luni de închisoare, de magistrații de la Curtea de Apel București, pentru luare de mită. 

Instanţa a mai decis să îi confiște imobilul situat pe strada Herăstrău din Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu printr-o altă persoană. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sechestrul asigurator asupra unei case şi a unei teren din Ciolpani, care îi aparţin lui Sorin Oprescu.

                                                                                                                   Adina Silav