14.9 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 6:45
No menu items!

Fostul primar Sorin Oprescu, decizie definitivă.10 ani și 8 luni închisoare pentru luare de mită

spot_img

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, de magistrații de la Curtea de Apel București, pentru luare de mită. În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA în 2015, când Sorin Oprescu era primar general al Capitalei. El a fost reținut la locuința sa de la Ciolpani și acuzat că a primit 25.000 de euro de la unul dintre directorii din Primărie, Bogdan Popa, de la Administrația Cimitirelor. Bogdan Popa a fost acuzat și el în același dosar și a primit acum definitiv o pedeapsă mai mare decât cea a fostului edil al Capitalei, 11 ani și 6 luni de închisoare.

În primă instanță, la Tribunalul București, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Magistrații de la Curtea de Apel i-au dublat acum pedeapsa.

Pedepsele totale pentru toți inculpații însumează peste 63 de ani închisoare:

  • Popa Bogdan Cornel (fost director Primărie) – 11 ani și 6 luni de închisoare
  • Cristian Stanca (fostul șofer al ui Sorin Oprescu) –  7 ani și 2 luni închisoare
  • Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) – 6 ani și 10 luni închisoare
  • Ruxandra Avasiloae (fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare

  • Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 4 ani închisoare

  • Albu Romeo – 6 ani de închisoare

  • Niță Ion – 7 ani şi 10 luni închisoare

  • Claudiu Bengalici – 6 ani şi 6 luni închisoare.

M. Nedelcu