5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 11:04

Sorin Grindeanu: Am aflat de venirea președintelui de la cei care se ocupă de pază

spot_img

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că nu a fost anunțat de președintele Klaus Iohannis că urmează să vină la ședința de guvern. Grindeanu a spus că a aflat de la personalul care se ocupă cu paza, în timp ce președintele era pe drum spre Guvern.

Grindeanu a adăugat că pe ordinea de zi a ședinței nu se aflau proiectele de ordonanță privind grațierea și modificarea legii penale și că acestea nu ar fi fost discutate “cu prezența sau cu neprezența” lui Klaus Iohannis.

Potrivit lui Grindeanu, în ședința de Guvern de miercuri s-au discutat “lucrurile comunicate din timp”.

”Pe ordinea de zi nu a existat și nu se discuta cu prezența sau cu neprezența domnului Klaus Iohannis. (…) Conform Constituției, avem voie să dam amnistie și grațiere? Scrie că avem voie să facem lucrurile acestea? Da. Deci nu sunt împotriva legii. Având în vedere că inclusiv ieri am avut discutii cu ministrul justiției, care a spus ceea ce își dorește în mandatul său și care este politica pe care o vom avea pe acest domeniu, eu cred că, tot așa de constituțional, respectând legea, este să dăm ordonanță de urgență în toate domeniile în care ne lasă legea”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministerul Justiției a finalizat marți elaborarea a două acte normative – unul care vizează grațierea pentru anumite fapte și un altul care ține cont de deciziile CCR în domeniu -, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, ministrul justiției, Florin Iordache.

Iordache a precizat că actele normative au fost transmise miercuri dimineață spre consultare tuturor instituțiilor și asociațiilor profesionale din domeniu.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri, aceste proiecte urmează să fie postate și pe site-ul MJ.

R.D.

foto: stirileprotv.ro