13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 13:06

Drumuri închise din cauza viscolului

spot_img

Autostrada Soarelui, 13 drumuri naţionale şi 34 de drumuri judeţene din Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Galaţi şi Caraş-Severin erau închise din cauza viscolului, miercuri, la ora 10.30, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, potrivit polițiștilor din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traficul rutier rămâne închis pe: A2 (Bucureşti-Constanţa), DN2A Ovidiu-Hârşova, DN2C Slobozia-Tovarasia, DN3 Brăneşti-Chiciu, DN3A Lehliu Gara-Feteşti, DN4 Olteniţa-Frumuşani, DN5A Adunaţii Copăceni-Greaca, DN5B Giurgiu-Ghimpaţi, DN21A Bărăganu-Ţăndărei, DN22 Lumina-Mihai Viteazu, DN31 Călăraşi-Olteniţa, DN41 Daia-Olteniţa, DN61 Ghimpaţi-Crevedia Mare, DN22A până la limita cu judeţul Tulcea.

Tot din cauza viscolului, nu se circulă pe 23 de drumuri judeţene din Călăraşi, patru în Teleorman, patru în Giurgiu, unul în Ilfov, unul în Galaţi şi unul în Caraş-Severin.

“Se mentine restrictia de tonaj pe DN 5 pe sectorul Adunatii Copaceni – Giurgiu ptr. autovehiculele de peste 7,5 tone.S-a instituit restricţie de tonaj pe DN 3, Murfatlar – Ostrov pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.În ceea ce priveste traficul feroviar avem 3 trenuri ce prezintă întârzieri semnificative, iar 29 sunt anulate.Trenul de călători 1861 cu 110 calatori, ce circula pe ruta Constanţa-Iaşi a fost blocat în judeţul Brăila, intre localităţile Ciresu şi Făurei din cauza ruperii plugului. La acest moment garnitura s-a pus în mişcare către Iaşi”, au mai precizat oficialii IGPR.

Din cauza gheţii, traficul fluvial rămâne restricţionat pe Dunăre, iar toate porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului.

La punctul de trecere a frontierei Giurgiu -Ruse traficul rămâne restricţionat pentru toate autovehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone.

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) anunţă că, la ora transmiterii acestei ştiri, se acţionează pentru deblocarea a 19 autovehicule cu 46 de persoane în judeţele Giurgiu şi Constanţa.

“În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate situaţii în care autovehiculele au rămas blocate pe căile rutiere în judeţele Buzău, Călăraşi, Constanţa, Teleorman, Ialomiţa şi Giurgiu, unde s-a intervenit punctual, toţi pasagerii fiind în afara oricărui pericol. În acest sens, s-au desfăşurat 74 de intervenţii, în urma cărora au fost deblocate 227 auto şi 471 persoane. La nivelul judeţelor afectate, au fost efectuate 1.204 intervenţii medicale dintrecare 48 pentru gravide şi 4 pentru persoane dializate”, au precizat reprezentanții MAI într-un comunicat de presă.

R.D.