7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:01
No menu items!

Sorin Cîmpeanu: Concursurile pentru posturile de directori de școli încep în toamnă

spot_img

Concursul pentru posturile de directori de școli va începe pe 14 septembrie, nu pe 27 iulie, așa cum a fost anunțat anterior, a declarat, miercuri, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a participat, miercuri, la o ședință a Comitetului pentru dialog social, la care s-a discutat despre metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director.

Potrivit lui Cîmpeanu, concursurile ar putea fi începute în 14 septembrie, a doua zi după începerea noului an școlar. 

„Referitor la metodologia de concurs, aceasta a fost avizată, urmând să se regleze o serie de aspecte la nivel de detalii. Lucrurile care sunt clare la acest moment: Concursul va debuta în data de 14 septembrie, în condițiile în care anul școlar 2021-2022 începe în 13 septembrie. În 14 septembrie se demarează concursul pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România”, a spus Cîmpeanu.

Proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua jumătate a lunii octombrie. Probele de interviu ar avea loc la începutul lunii decembrie, iar tot în decembrie vor fi făcute numirile cu începere din semestrul al II-lea, adică din 10 ianuarie 2022.

„În data de 22 decembrie, mai exact în perioada 20-22 decembrie, vor fi emise deciziile de numire, numire începând cu luni, 10 ianuarie, dată la care începe semestrul 2. Practic, întreg concursul pentru ocuparea funcțiilor de director se va derula pe parcursul primului semestru din anul școlar 2021-2022. Au fost o serie de argumente pro și contra pe baza cărora Ministerul Educației a înțeles că, punând în balanță aceste argumente, este mai bine să demarăm concursul pe data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, cum a fost anunțat anterior”, a mai declarat ministrul educației.