20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:33

SONDAJ: Ce ţări ar lupta pentru România în cazul unui atac din partea Rusiei

spot_img

În cazul în care România ar fi atacată de Rusia cei mai mulţi dintre germani şi francezi nu ar fi de acord ca ţările lor să intre într-un război pentru noi.

Potrivit unui studiu internaţional realizat de institutul britanic de cercetare de piaţă şi analiză YouGov şi care a chestionat un număr de 2034 de cetăţeni germani, 39 la sută dintre germani au răspuns că nu sunt de acord ca ţara lor să intre în război pentru noi, 30 la sută au spus că nu sunt decişi,

în timp ce aproape 32 la sută nu ar risca să intre într-un război pentru România.

Nici fracncezii nu sunt foarte solidari cu noi. Dintre cei peste 1000 de cetăţeni chestionţi, 33 la sută din francezi spun că nu ar intra în luptă pentru noi, iar 35 la sută sunt indecişi.

Doar 32 la sută dintre francezii chestionaţi ar începe un război cu cel care ne-ar ataca.

La polul opus sunt britanicii şi americanii care au răspuns că statele lor ar trebui să intre în război în cazul unei agresiuni împotriva României.

Concret, 40 la sută dintre britanici ar intra în război pentru noi, în timp ce numai 24 la sută nu ar face-o, iar 37 sunt indecişi.

La acest segment britanic al studiului au participat 1.697 de cetăţeni ai Albionului. Apoi, 40 la sută din americani spun ar intra în război pentru noi,

iar 42 la sută din ei au declarat că se mai gândesc. Numai 18 la sută dintre americanii chestionaţi

s-au declarat împotriva unui război declanşat pentru apărarea României.

Conform studiului YouGov şi alte ţări aliate sunt de acord să lupte pentru România în cazul unui atac.

Astfel, din peste 1.000 de danezi, 40 la sută de acord să intervină în favoarea noastră, în timp ce 21 sunt împotrivă, iar 35 la sută se mai gândesc.