1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:04
No menu items!

Prefectul de Caraș-Severin demisionează după ce a fost pus sub acuzare de DIICOT în dosarul Armelor de

spot_img

Prefectul județului Caraş-Severin Matei Lupu și-a dat demisia din funcție după ce a fost  plasat sub control judiciar de procurori, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, la Digi24.

Vineri, în ședința de Guvern, va fi numit un alt prefect la Caraș -Serverin a mai spus Marcel Vela, subliniind că acesta este un caz grav care a pus o pată pe imaginea MAI.

„Într-adevăr, este un caz grav, dar trebuie să observăm că în același timp și alți polițiști, în speță DGA împreună cu procurorii DIICOT, și-au făcut datoria și au destructurat această rețea. Sunt excepții, ca în orice situație pe care o întâlnim și în alte domenii de activitate. Această situație de la Caras-Severin ne întristează și ne și deranjează pe cei din Ministerul Afacerilor Interne și pe toți cei care își fac datoria. O văd ca o pată pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curățată în cel mai scurt timp”, a spus Marcel Vela, joi dimineață, la Digi24.

Întrebat cum tratează cazul, ministrul a răspuns că îl tratează „ca pe o boală”.

„Îl tratez ca pe o boală care trebuie tratată cu multă cerelitate, cu responsabilitate și cât mai urgent, motiv pentru care DGA și-a făcut pe deplin datoria, este pe front împreună cu procurorii DIICOT. La Caraș-Severin, cei care au greșit vor plăti, în urma anchetelor penale se va decide clar vinovăția celor implicați în această rețea”, a mai spus ministrul.

Marcel Vela a dezvăluit că prefectul de Caraș-Severin și-a dat demisia, însă județul a rămas fără conducere întrucât nu există nici subprefect. 

În urma perchezițiilor DIICOT, cinci suspecți au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar față de altul s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Printre cei reținuți se află și șeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin.