8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 10:59
No menu items!

Solicitare ANCOM: Să nu fie deconectați românii care nu-și plătesc facturile la cablu, telefon și internet

spot_img

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, le cere companiilor de comunicații, printr-o adresă din 20 martie, să nu-i deconecteze pe românii care nu-și pot plăti facturile la serviciile de cablu TV, telefonie sau internet.

În scrisoarea către furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice, ANCOM scrie că în contextul pandemiei COVID-19, „rețelele și serviciile publice de comunicații electronice sunt principalul mijloc de realizare a comunicațiilor între cetățeni, între autoritățile statului, între acestea și agenții economici implicați în implementarea deciziilor stabilite, precum și între autoritățile statului și populație în ceea ce privește informările publice”.

Există în perioada stării de urgență riscul ca unii români să nu-și poată plăti abonamentele la cablu, telefon sau internet.

„Având în vedere recomandările oficiale privind limitarea interacțiunii umane, izolarea persoanelor suspecte de a fi contractat virusul și posibilitate de restrângere a mobilității persoanelor sau chiar impunerea izolării la domiciliu, poate exista riscul ca utilizatorii de servicii de comunicații electronice să nu poată plăti serviciile contractate”, se arată în adresă.

„Vă solicităm ca, în caz de neplată a facturilor, să nu dați curs procedurii de suspendare a serviciilor sau de deconectare a utilizatorilor de la rețeaua de comunicații electronice pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul României”, scrie președintele ANCOM.