16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 6:00
No menu items!

ȘOCANT. Pacient omorât în bătaie de un asistent, la Centrul de Recuperare din Călinești

spot_img

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, din județul Prahova, a murit la câteva zile după ce ar fi fost bătut de un asistent. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi, pe 5 august, de personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, că la aceaşi dată, în jurul orei 6.50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanarea incidentului, lovindu-l pe cel care, ulterior ,a încetat din viață.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă, nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Poliţia Prahova precizează că, în urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

R.D.