10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 8:03

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID

spot_img

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu recomandă administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19. Asta, deși state europene precum Germania sau Franța au anunțat că au în vedere acest lucru.

Reprezentanții Agenției spun că nu există suficiente date științifice care să arate că este nevoie de administrarea unei a treia doze de ser împotriva coronavirusului.

“Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă și când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare și din studiile aflate în desfășurare pentru a înțelege cât timp va dura protecția oferită de vaccinuri”, a anunțat, vineri, Agenția Europeană a Medicamentului.

După anunțarea planurilor formulate de guvernele de la Berlin și Paris, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că deciziile legate de vaccinările anti-COVID-19 sunt luate de guvernele naționale, însă a insistat că în ceea ce privește doza a treia – ca și în alte chestiuni – executivul UE încurajează ”deciziile bazate pe știință, în concordanță cu recomandările EMA”.

R.D.