17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:06
No menu items!

Situație critică în România. Intervine OMS

spot_img

Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a ajuta la rezolvarea crizei sanitare și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID. Asta după ce valul patru al pandemiei a lovit în plin România, iar numărul cazurilor de infectare crește de la o zi la alta.

„Încercăm să vedem ce putem face ca să ajutam România. E devastatoare situația. Primul pas o sa fie o încercare de a vaccina pe toți cei care vor să se vaccineze. O să facem tot ce putem. Acum încercăm să găsim medicamente ca să le putem trimite în România”, a declarat dr. Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Parlamentarul Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la OMS, a confirmat informația: ”Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. În ceea ce privește vaccinarea, luni, va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”.

Alexandru Rafila a menționat că situația va deveni și mai critică în România, în momentul în care pacienții cu alte patologii nu vor mai avea loc în spital pentru că presiunea va crește din cauza duratei mari a valului patru.

În acest moment, România este una dintre țările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei. Cu spitale pline de bolnavi, fără locuri disponibile la ATI și în criză de medicamente și echipamente necesare tratării pacienților, autoritățile române au cerut ajutor international. Mai multe state din Uniunea Europeană și Republica Moldova au oferit deja sprijin României.

Până ieri, 16 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.445.714 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.468 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Tot ieri au fost anunțate 15.239 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și 352 de morți. Printre decese este și o fetiță de 6 ani din județul Argeș, care prezenta comorbiditati.

                                                                                                                    Adina Silav