25 C
București
luni, 15 august 2022 - 13:55
No menu items!

Site-ul Ministerului Justiției, blocat de joi seara, după anunțul lui Tudorel Toader privind revocarea lui Kovesi

spot_img

Site-ul Ministerului Justiției s-a blocat, încă de joi seara, imediat după anunțul ministrului justiției Tudorel Toader privind propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Prin urmare, raportul în baza căreia ministrul cere revocarea acesteia este inaccesibil opiniei publice. 

Ministrul justiţiei a declarat, joi seară, că va publica pe site-ul instituţiei pe care o conduce, just.ro, raportul referitor la activitatea managerială a DNA, document în baza căruia a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

La momentul transmiterii acestei ştiri, site-ul Ministerului Justiţiei este în continuare blocat.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă CSM şi preşedintelui României.

„Pentru aceste fapte şi acte (n.r.: existente în raportul privind activitatea managerială a şefului DNA), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. Prezentul raport va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi către preşedintele României pentru a analiza şi decide în raport cu competenţele instituţionale pe care fiecare le are”, a declarat ministrul justiţiei.

Acesta a mai afirmat că acţiunile Laurei Codruţa Kovesi pot pune în pericol însăşi activitatea instituţiei.

R.D.