12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 13:31
No menu items!

Sindicaliștii din Sănătate au dat Guvernul în judecată. 75.000 de oameni s-au alăturat inițiativei

spot_img

Guvernul României a fost dat în judecată de sindicaliștii SANITAS, iar peste 75.000 de oameni s-au alăturat acestui demers.

”Am declanşat procesul împotriva Guvernului României. Aproape 75.000 de membri SANITAS s-au alăturat iniţiativei şi au venit lângă noi pentru a da Guvernul în judecată”, au anunţat sindicaliştii SANITAS.

Aceştia cer aplicarea integrală a Legii salarizării bugetarilor (Legea 153/2017) pentru toţi membrii SANITAS care fac parte din toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială.

”Am demarat procedurile de mai bine de două luni, liderii SANITAS locali şi judeţeni au strâns semnăturile, am vorbit cu societatea de avocatură şi procesul a început (…) Dorim să recuperăm toate veniturile salariale pe care Guvernul le datorează membrilor noştri pentru ultimii trei ani”, au precizat sindicaliştii.

Aceştia susțin că sunt afectate de neaplicarea legii toate categoriile de personal din sistem – personal medical, personal nemedical (TESA), infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, personal contractual sau funcţionari publici din DSP, salariaţi de toate specialităţile din Asistenţă Socială.

                                                                                                        Adina Bucur Silav