20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 11:54

Simina Tănăsescu a demisionat, după scandalul șantajării lui Petre Lăzăroiu

spot_img

Consiliera prezidențială pe probleme de drept și justiție, Simina Tănăsescu, și-a dat demisia, la aproape o săptămână după scandalul legat de întâlnirea cu judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu.

Administrația Prezidențială a anunțat demisia Siminei Tănăsescu printr-un comunicat de presă. „În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens”, se arată în comunicatul ce vine ca urmare a scandalului creat.

„Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, se explică în document.

Valeriu Motoc