30.4 C
București
vineri, 12 august 2022 - 21:55
No menu items!

Cristian Boureanu, condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare

spot_img

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat, miercuri, pe Cristian Boureanu la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Iubita acestuia, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă. Decizia poate fi contestată.

Procurorul a cerut la ultimul termen condamnarea la doi ani și șase luni de închisoare cu executare. Procurorul a mai cerut în cazul iubitei fostului deputat, Laura Dincă, acuzată de mărturie mincinoasă, o pedeapsă cu amânare, sub supraveghere doi ani, dar și 30 de zile de muncă în folosul comunității.

Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, a cerut, în instanța, 200.000 de euro drept daune morale.

În sala de judecată, înainte de depunerea concluziilor, Boureanu a negat acuzațiile și a susținut că ar fi fost provocat de polițist. „Andrei Ovidiu a dovedit că a mințit în mod repetat în față superiorilor, a Poliției Române, în fața procurorilor și a judecătorilor, în sala de judecată. (…) Nu am refuzat să mă legitimez, nu pot să explic atitudinea lui Andrei Ovidiu de a folosi forța. Nu am opus rezistență.

Nu este adevărată acuzația că l-am lovit cu genunchiul pe Andrei Ovidiu. Nu l-am atins când am ridicat piciorul, nu l-am lovit când am ridicat piciorul. Doar am ridicat piciorul și el s-a ferit. Nu am avut nici intenția să îl lovesc. Doar am ridicat piciorul. Dacă îl loveam, apărea pe filmare. (…) Nu provoca un om beat sau nu zgândăre un câine turbat un funcționar al Ministerului de Interne aflat în exercițiul funcțiunii”, a declarat Cristian Boureanu.

Alex Militaru