15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:23
No menu items!

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, în vizorul procurorilor din CSM

spot_img

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii transmite că „a luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu”, potrivit cărora „justiția nu își face datoria în privința primarului sectorului 1”, „nu mai are rost să mai așteptăm de la vreun magistrat vreo decizie”.

„Afirmații de această natură, făcute de un om politic, în contextul existenței unei anchete penale în desfășurare pe rolul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, sunt de natură să afecteze procesul de soluționare a dosarului, să creeze o presiune asupra procurorului care îl instrumentează în prezent și să afecteze încrederea publicului în actul de justiție, acreditându-se ideea existenței unor interese politice în soluționarea cauzei.

Secția pentru procurori reamintește apelurile repetate ale Consiliului Superior al Magistraturii privind necesitatea ponderării discursului public care vizează activitatea organelor judiciare, astfel încât să nu fie afectate independenţa, imparțialitatea şi autoritatea acestora”, se arată într-un comunicat al Secției pentru procurori a CSM.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a criticat, miercuri seară, justiția „că nu îşi face datoria şi nu îi cheamă măcar la audieri” pe primarul Clotilde Armand şi pe cei care sunt acuzaţi că ar fi fraudat alegerile pentru primăria sectorului 1. El a afirmat, de asemenea, că „Nu mai are rost să mai aşteptăm de la vreun magistrat vreo decizie. Eu, ce mă aşteptam de la magistraţi este să înceapă audierile. Cu adevărat, SIIJ-ul face o anchetă pentru că preşedintele Biroului Electoral de sector este un magistrat, aşa este legea, dar restul toţi sunt magistraţi?”, a adăugat Marcel Ciolacu într-o emisiune televizată.