12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:24

Primarul Capitalei ne anunță că nu vom avea căldură nici la iarnă. Plus că va fi mai scumpă

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, joi, că abia săptămâna viitoare sunt estimări că se va încheia licitaţia pentru reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare. Abia după aceea se va pregăti documentaţia pentru achiziţionarea unei centrale provizorii în fostul CET Titan.

“Marţi, săptămâna viitoare, estimăm că vom închide licitaţia pentru cei 40 de kilometri de conducte de termoficare. Cei 40 de kilometri sunt împărţiţi în trei loturi. Sunt optimist că o să avem nişte firme care au câştigat în condiţiile contractului şi pot să înceapă lucrul. Pe de altă parte, avem într-o fază destul de avansată documentaţia pentru achiziţia unei centrale provizorii la Titan, care să dea un plus. Pentru că noi avem o reţea din care se scurge multă apă şi multă energie, trebuie să dăm un plus de energie şi atunci o soluţie este o centrală provizorie în fostul CET Titan”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat dacă Primăria ia în calcul creşterea subvenţiei pentru energie termică în contextul creşterii preţurilor, primarul a precizat că o decizie în acest sens nu poate fi luată decât împreună cu Consiliul General.

Emanuel Stan