17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 6:08
No menu items!

Șeful ANAF, numit de PNL, a demisionat. La rotativă, funcția urma să fie luată de PSD

spot_img

Lucian Heiuș, șeful ANAF,  și-a anunțat, luni seara, demisia din funcție. Heiuș a fost numit în funcție în mai anul trecut, fiind susținut de PNL. Motivul demisiei ar fi, potrivit unor surse politice, că potrivit rotativei, locul său va fi ocupat oricum de un membru al PSD, iar Lucian Heiuș ar fi mers pe altă functie.

”Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an.

Totodată, sunt mulțumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate și respect față de contribuabili.

În 2022, am reușit să colectăm la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent, și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei.
În primele cinci luni din 2023, s-a rambursat TVA în valoare de 11.451 milioane lei (…)

Nu în ultimul rând, sunt mândru că, în mandatul meu, administrația fiscală a deschis căi de acțiune către zone de evaziune care n-au mai fost abordate până acum.

Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute acum și sper ca viitorul președinte să continue proiectele de digitalizare ale instituției.”

D.Constantin