19.1 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:01
No menu items!

Președinția Ungariei, replică arogantă pentru ministerul condus de Bogdan Aurescu: ”Reacție exagerată și nejustificată”

spot_img

Protestul Ministerului de Externe al României este exagerat și nejustificat, dar nu neobișnuit – așa a reacționat Președintele Republicii Ungarie la protestul Ministerului de Externe al României. După cum a relatat Maszol, Ministerul Afacerilor Externe de la București a scris, printre altele, în declarația de duminică că „se opune total” mesajelor lui Katalin Novák.

Publicația Mandiner.hu a solicitat opinia Palatului Sándor cu privire la demersul și criticile Ministerului de Externe de la București.

„Protestul Ministerului român de Externe este exagerat și nejustificat, dar nu neobișnuit. Postarea în cauză, care prezintă imnul secuiesc cântat la botezul de la Chisimlyo, este încă disponibilă pe platformele de socializare ale președintelui Republicii.

Pentru a cita salutul reformat din Transilvania: „Pace de la Dumnezeu!”, Biroul Președintelui Republicii a răspuns la solicitarea portalului.

Ministerul român de Externe l-a contactat pe ambasadorul Ungariei la București din cauza a ceea ce a numit „mesaje publice nepotrivite” făcute în timpul vizitei private a președintelui ungar în România. Potrivit comunicatului, MAE consideră inacceptabile mesajele publice făcute de șeful statului, „în ciuda faptului că România a indicat în repetate rânduri că ar fi necesară reținerea cu ocazia vizitei lui Katalin Novak”.

D.Constantin