7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:37
No menu items!

Șefii DIICOT, audiați în Parlament în scandalul drogurilor de la Festivalul Saga

spot_img

Comisia pentru drepturile omului din Senat audiază, vineri, conducerea DIICOT, după scandalul de la Festivalul Saga, în urma căruia un tânăr a murit de la consumul de droguri și alte zeci de persoane sunt bănuite că au avut substanțe stupefiante.

 

Reprezentanții DIICOT au fost chemați să dea explicații în comisia parlamentară cu privire la măsurile pe care le-au luat, în condițiile în care consumul de droguri la festivalul organizat pe Arena Națională a provocat și decese.

DIICOT a anunţat, joi, că a înregistrat 74 de dosare penale în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi deţinerea de droguri pentru consum propriu, fapte reţinute în sarcina unor persoane care au participat la festivalul Saga din Capitală. Printre acuzați a fost și un polițist de la Rutieră, care se afla în timpul liber la festival.

Un tânăr de 25 de ani, originar din Republica Moldova, care a participat la Saga Festival din Bucureşti, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 4 iunie, din cauza unui stop cardio respirator provocat de consumul de droguri. Alţi tineri, participanţi la festival, au ajuns la spital, după ce au consumat droguri.

Ulterior, Jandarmeria a anunţat că a constatat 77 de fapte de natură penală săvârşite de participanţi la Saga Festival, pentru încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

M. Nedelcu