35 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 15:31
No menu items!

Polițist prins cu droguri la festivalul Saga. Câte dosare a făcut DIICOT

spot_img

Un polițist de la Rutieră a fost prins cu droguri la el, la festivalul Saga, care a avut loc weekendul trecut în București. DIICOT a anunțat, joi, că sunt investigate în total 74 cauze penale pentru trafic și deținere de droguri pentru consum propriu.

Potrivit Poliției Capitalei, luni dimineață, la finalul festivalului SAGA, un agent al firmei de securitate a semnalat prezența a două persoane, într-una dintre cabinele toaletei, asupra cărora a afirmat că a observat o pungă, din material plastic, ce conținea o substanță de culoare albă, precum și o sticluță ce conținea urme de substanță lichidă, incoloră.

„Agentul de pază a solicitat sprijinul jandarmilor, pentru efectuarea de verificări, la fața locului. Una dintre cele 2 persoane, are calitatea de polițist, acesta fiind pus la dispoziția unității, însă în prezent raportul de serviciu al polițistului este suspendat pentru efectuarea concediului de creștere a copilului”, arată sursa citată.

Polițistul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ.

Ulterior, cazul a fost preluat de polițiștii BCCO București, pentru efectuarea de cercetări, iar conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări prin structura de control intern.

„La finalizarea verificărilor interne, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Poliția Capitalei se delimitează de astfel de comportamente, care nu respectă etica și deontologia profesională”, mai precizează sursa citată.

Conform Antena 3, polițistul a făcut parte si din lotul a 19 motocicliști de la Rutieră anchetați pentru luare de mită în luna noiembrie anul trecut.

DIICOT a transmis, joi, că pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura centrală au fost înregistrate, până în prezent, un număr de 74 cauze penale, dintre care 70 astăzi, constituite ca urmare a înaintării proceselor – verbale de constatare întocmite de către organele cu atribuții de asigurare și menținere a ordinii publice cu ocazia activităților desfășurate de acestea în contextul festivalului menționat mai sus.

Actele de constatare au vizat comiterea infracțiunii de deținerea de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

“Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, structură specializată în combaterea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism, efectuează urmărirea penală în aceste cauze, potrivit dispozițiilor art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă nr. 78/2016, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc/trafic de droguri de mare risc și deținerea de droguri de risc/de mare risc pentru consum propriu”, precizează sursa citată.

Totodată, în vederea soluționării cauzelor, substanțele identificate și ridicate cu ocazia constatării infracțiunilor, urmează a fi trimise laboratoarelor de analiză și profil al drogurilor.

                                                                                                                   Adina Silav