28.5 C
București
vineri, 19 august 2022 - 23:53
No menu items!

Sediu de Poliţie spart în Olt. Hoţii au dat foc la dosarele penale

spot_img

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au spart sediul unui post de Poliţie din judeţul Olt şi au furat mai multe dosare penale, pe care l-au distrus.

Totul s-a întâmplat la sfârșitul lunii iunie în judeţul Olt. Cei doi bărbaţi au reuşit să intre în sediul Poliţiei, să fure dosarele penale care îi vizau şi apoi le-au dat foc.

“În dimineaţa zilei de 26 iunie 2022, poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Perieţi, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 iunie, în intervalul orar 22:30-03.00, perioadă în care poliţiştii s-au aflat în desfăşurarea activităţilor specifice de serviciu, pe raza de competenţă, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracţie, în sediul Postului de Poliţie Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte şi înscrisuri. Menţionăm faptul că, la data de 25 iunie, ora 22.30, Postul de Poliţie a fost a închis şi asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenţilor de poliţie în desfăşurarea atribuţiilor de serviciu”, a transmis, marți, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi sustragere sau distrugere de obiecte şi înscrisuri.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au reuşit identificarea a doi bărbaţi, de 27 de ani şi 46 de ani, supectaţi de comiterea faptei.

Cei doi au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar Judecătoria Slatina a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

                                                                                                                    Adina Silav