Ședința din Kiseleff, la final. Dragnea: „Am vorbit despre buget”. Tudose: „Trebuie lămurită implicarea partidului în activitatea Guvernului”

Întâlnirea dintre Mihai Tudose și mai mulți lideri ai PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, la sediul partidului din Kiseleff, a luat sfârșit după câteva ore de discuții. Nu s-a luat o decizie finală, aceasta fiind stabilită în Comitetul Executiv Național de joi.

Liviu Dragnea și MIhai Tudose au ieșit împreună din sediul PSD, primul cu un zâmbet larg, celălalt cu o mină foarte serioasă. Președintele PSD a spus că „întâlnirea a fost una bună și necesară, o discuție lămuritoare, în care prim-ministrul mi-a prezentat o serie de măsuri ce urmează a fi implementate față de programul de guvernare și pe care le vom discuta în continuare în forul statura, CEx, aici fiind o discuție informală”. De asemenea, Dragnea a spus că discuțiile s-au purtat și pe seama proiectului de buget, „vestea bună” fiind că „bugetul de anul viitor este unul echilibrat”.

La rândul său, Mihai Tudose a declarat că „discuția a fost lungă și a fost purtată cu mai mulți colegi”. „S-a hotărât ca decizia finală să fie luată la CEx pe tema raportului dintre Guvern și partid, la nivelul anumitor structuri din partid, în privința implicării acestora. Trebuie clarificat acest aspect”. Întrebat ce a discutat cu Klaus Iohannis, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, îanintea discuției din Kiseleff, premierul a spus că l-a întrebat „dacă este dispus să semneze actele”, referindu-se cel mai probabil la schimbarea unor miniștri.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU