Ministerul Economiei și americanii de la General Dynamics au semnat un memorandum pentru producerea și livrarea de vehicule blindate

Datoria publică a României, peste 36% din PIB în ianuarie 2013. Riscul valutar a depășit cu 6 procente limita

Ministerul Economiei și Romarm, prin Uzina Mecanică București, și compania americană General Dynamics au semnat marți un memorandum de înțelegere și un acord de colaborare, la ceremonie participând și premierul Mihai Tudose.

General Dynamics deține uzina producătorului elvețian de transportoare blindate Mowag.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin documentele semnate cele două părți se angajează să colaboreze, în concordanță cu obiectivele asumate privind înzestrarea Armatei României, în perspectiva producerii și livrării de vehicule blindate Piranha 5 către Ministerul Apărării Naționale.

Memorandumul stabilește liniile directoare preliminare ale cooperării și acțiunile viitoare ce au drept scop constituirea unei societăți mixte între Uzina Mecanică București și General Dynamics, care să producă vehicule blindate pentru Armata României, explică sursa citată.

În cadrul viitoarei societăți, Uzina Mecanică București va participa cu active constând în linii de fabricație și personal angajat, care va urma cursuri de perfecționare la sediul companiei americane. General Dynamics va participa la acest joint venture cu investiții în modernizarea capacităților de producție și integrarea producției de vehicule blindate, precizează Guvernul.

“Încheierea acestei colaborări între o companie de stat din România și compania americană General Dynamics este un moment extraordinar pentru industria de apărare românească”, a afirmat premierul Mihai Tudose.

La ceremonia de la Palatul Victoria au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, ministrul Apărării, Mihai Fifor, și ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm.

T.S.

NICIUN COMENTARIU