15.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022 - 5:27
No menu items!

Ședință de coaliție la Guvern. Șefii partidelor nu se înțeleg cum să împartă bani primarilor

spot_img

Șefii partidelor din coaliția de guvernare s-au întâlnit, marți, la Guvern, pentru a pune la punct lista primarilor care vor primi bani prin programul de invfestiții Anghel Saligny. Surse politice au declarat că primarii din mai multe zone sunt nemulțumiți că banii nu au venit, iar liderii coaliției încă se ceartă pe procentele alocate fiecărui partid.

Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și Nicolae Ciucă s-au întâlnit de urgență la Guvern, pentru a stabili stadiul programului de investiții Anghel Saligny. Primarii sunt nemulțumiți că banii promiși nu au ajuns încă, pentru că liderii partidelor nu au stabilit încă procentele alocate fiecărei formațiuni. Surse politice au declarat că UDMR vrea banii în funcție de algoritmul politic, adică un procent care ar însemna că ia mai mulți bani decât numărul primarilor pe care îi are. PSD și PNL în schimb, vor procentul exact al primarilor pe care îi au în fiecare partid, ca fiind și procentul sumelor alocate.

Primarii s-au plâns liderilor partidelor că banii din Anghel Saligny nu au sosit și în plus, această lipsă se suprapune cu celelalte crize – creșterea facturilor la energie, inflația, criza refugiaților și altele. Primăriile și consiliile județene din toată țara au depus 7.545 de proiecte pentru lucrări de apă, canalizare și drumuri în programul de investiții, suma totală a cererilor de finanțare fiind de 137,59 de miliarde de lei. Bugetul programului Anghel Saligny este de doar 50 de miliarde de lei.

Marilena Nedelcu