15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:07
No menu items!

Ședință cu șefii PSD. Coaliția de guvernare pregătește împărțirea funcțiilor din eșalonul doi

spot_img

Ședință importantă, joi dimineață, la PSD, cu toți liderii din teritoriu. La următoarea ședință a coaliției de guvernare, cel mai probabil luni, liderii celor patru partide își vor împărți funcțiile din eșalonul doi – secretari de stat, șefi de agenții, prefecți. Astfel că până luni, fiecare formațiune își pune la punct  strategia, pentru a obține cât mai multe funcții.

Marcel Ciolacu a sosit joi dimineață la sediul PSD și întrebat când vor avea loc discuțiile pentru împărțirea funcțiilor, a răspuns fără să dea prea multe detalii: „Vă anunțăm cu siguranță”.

La ultimele discuții din coaliția de guvernare, s-a discutat ca din totalul de 80 de funcții de secretar de stat, PSD va numi 42, PNL 34 și UDMR 8. În vechea coaliție de guvernare, PNL avea 42 de secretari de stat şi trei subsecretari de stat, așadar a pierdut câteva astfel de funcții. 

În schimb, PNL trage tare pe șefia agențiilor și companiilor de stat din subordinea SGG și a ministerelor, cum ar fi CNI de la ministerul Dezvoltării, CNAIR de la Transporturi, ANAF de la Finanțe sau Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc de la SGG. Liberalii ar avea, conform ultimelor discuții, doar 15 funcții din cele 50, dar printre cele mai importante. 

În privința prefecților, PNL are alocate doar 17 funcţii, cu 7 mai puţin decât înainte, iar numărul subprefecţilor va fi de 34, cu 13 mai puțini ca în vechea formulă guvernamentală. PSD ar avea 21 de președinți de CJ, iar UDMR, 4. Regula este ca partidul care deține funcția de președinte al Consiliului Județean, să nu aibă și prefectul.

Marilena Nedelcu