25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:31
No menu items!

Ședința coaliției s-a încheiat fără nicio concluzie. Dan Barna: „Nu îl susținem pe Florin Cîțu. Iohannis nu ar trebui să se implice în discuțiile din coaliție”

spot_img

Liderii coaliției de guvernare nu au ajuns la nicio concluzie luni seară, după 3 ore dee discuții aprinse. USR-PLUS continuă să susțină că nu îl mai vor pe Florin Cîțu premier, în timp ce PNL îl susține pe actualul premier. Și UDMR este de partea PNL, maghiarii considerând că „după 4 luni de guvernare nu ne permitem o criză politică”.

La finalizarea întâlnirii de luni seara, puțin înainte de ora 21, Florin Cîțu a ieșit primul din ședință dar a refuzat să facă declarații.

Prezent apoi în studioul Digi 24, premierul a declarat că Vlad Voiculescu „era o vulnerabilitate pentru guvernare, i-am zis si eu și Ludovic Orban lui Dan Barna să îl retragă, nu a vrut, așa că miercuri mi-am exercitat dreptul constituțional de a-l revoca”.

Dan Barna a declarat că negocierile vor continua și marți la ora 16, deoarece USR-PLUS nu îl mai susține pe Florin Cîțu premier și această parte a discuțiilor nu s-a finalizat. Vicepremierul susține că abia după această discuție, USR-PLUS va face o nouă nominalizare pentru ministerul Sănătății.

Întrebat dacă a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, dacă acesta s-ar implica în aceste discuții, conform unor surse politice șeful statului cerându-le liderilor să finalizeze discuțiile chiar de luni seara, vicepremierul Dan Barna a spus că „Iohannis nu are de ce să se implice în discuțiile din coaliția de guvernare”.

Ședința coaliției de guvernare a început la ora 17. Din partea USR-PLUS, la discuțiile cu PNL și UDMR au participat Dan Barna, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea.

Emanuel Stan