21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:57
No menu items!

Seara „cuțitelor lungi” în coaliția de guvernare. Negocieri dure între PNL și USR-PLUS

spot_img

Ședința coaliției de guvernare în care se vor negocia pozițiile PNL și USR-PLUS pe scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății a început puțin după ora 17. PNL a declarat că îl susține pe premierul Flroin Cîțu, USR-PLUS cere schimbarea acestuia din fruntea Guvernului. Potrivit surselor politice, discuţiile ar putea fi de durată, cu un ministru desemnat la Sănătate de USRPLUS după Paşte. Cert este că un nume nu va fi înaintat în şedinţa de luni a coaliţiei.

Potrivit unor surse Antena 3, nu se va ajunge la nicio soluția, astăzi, în şedinţa coaliţiei. USR PLUS ar urma să ceară, în continuare, ca premierul Florin Cîțu să plece de la Guvern, să îşi dea demisia, deoarece nu mai are sprijinul alianţei. Dar PNL îl susţine, fără rezerve, pe actualul premier.

În acelaşi timp, surse din PNL şi din USR ar fi declarat pentru Antena 3 că o soluţie ar putea apărea abia spre sfârşitul săptămânii viitoare. Astfel, USR-PLUS ar urma să vină abia la ședințele următoare cu solicitări de modificare a protocolului de colaborare, și nu cu un nume pentru șefia Sănătății. USR-PLUS își dorește să se asigure că protocolul de colaborare va fi mai strict în privința modalităților în care premierul poate cere revocarea unui ministru din alt partid decât al său și în ce condiţii ar putea face acest lucru. 

Din partea USR-PLUS, la discuțiile cu PNL și UDMR participă Dan Barna, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Întrebat dacă se va ajunge astăzi la o decizie în Coaliție, Dan Barna a declarat „vom vedea”. 

La ședința de Coaliție a venit și premierul Florin Cîțu, dar nu alături de liberali, ci însoțit de președintele UDMR Kelemen Hunor. Premierul nu a răspuns la întrebările presei.