15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 8:03

Premierul îndeamnă personalul din HoReCa să se vaccineze: “Vor fi deschiși permanent, indiferent de rata de infectare”

Premierul Florin Cîțu a declarat marți seara că sunt discuții avansate cu sectorul HoReCa în sensul ca restaurantele și hotelurile să rămână permanent deschise, indiferent de rata de incidență din localitatea respectivă. Există o singură condiție, aceea ca tot personalul să se vaccineze. Propunerea a venit din partea reprezentanților HoReCa, a mai spus premierul la Digi 24.

Mai mult, Florin Cîțu a mai precizat că odată ce personalul este vaccinat în totalitate se va putea lua în discuție inclusiv mărirea gradului de ocupare în restaurante și hoteluri.

„Trebuie să vedem partea asta de după pandemie și am avut discuții cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate. Pentru restaurante am propus și discutăm – nu este o decizie luată, dar discutăm – ca dacă își vaccinează tot personalul, și hotelierii și așa mai departe, să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidență. Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență – crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a detaliat Florin Cîțu.

Un mesaj a avut și pentru românii care se pregătesc să participe la marile festivaluri Neversea și Untold despre care deja s-a anunțat că vor avea loc. El a spus că “locul din față” va fi ocupat de participanții vaccinați.

„Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele – trebuie să ne vaccinăm. Toarte aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus Florin Cîţu la Digi 24.