Secretarul general al PSD: I-am spus lui Liviu Dragnea că o retragere a sa este utilă

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat, miercuri, în emisiunea “Obiectiv”, moderată de jurnalista Oana Zamfir, la Antena 3, că a avut o discuție cu președintele PSD, Liviu Dragnea, căruia i-ar fi spus că o retragere de la președinția partidului este utilă în acest moment. Neacșu a precizat apoi că vrea să păstreze confidențialitatea asupra conținutului discuției pe care a avut-o cu Dragnea. 

Nu am avut o discuţie cu preşedintele partidului în aceşti termeni. Am avut o discuţie în care i-am înfăţişat e problematică, că demersul colegilor mei, căruia m-am alăturat şi eu, este unul legitim, şi că partidul trebuie să găsească soluţii. (… )Eu cred că toate lucrurile aşa cum au fost menţionate în scrisoarea publică, cea care părea pierdută, toate lucrurile menţionate acolo sunt reale şi corecte. Eu personal cred că o retragerea preşedintelui ar fi utilă şi partidului şi domniei sale. Vreau să vă spun că acest lucru i l-am spus în această formă. Niciodată nu am plimbat vorba dintr-o parte în alta, în schimb am luat decizii ca să le fie bine multora“, a spus Neacşu, la Antena 3.

Neacşu a susținut că scrisoarea trebuie analizată de fiecare organizaţie judeţeană în parte, urmând ca forurile judeţene să mandateze liderii din CEx pentru un vot.

Am citit cu atenție declarația comună a colegilor noștri și am constatat că sunt enunțate o serie de principii sănătoase privind acțiunea politică a PSD, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă. Sunt întru totul favorabil ideii de revenire la modul colegial și democratic de luare a deciziilor în partid și, mai ales, celei de asigurare a continuității și mai ales a coerenței guvernării.

În calitate de secretar general, propun ca în perioada imediat următoare acest document să fie analizat de toate organizațiile partidului și dezbătut în cadrul Comitetelor Executive Județene, astfel încât președinții de organizații să participe la Comitetul Executiv Național cu un mandat clar din partea membrilor de partid.

În felul acesta vom păstra și unitatea partidului și guvernarea și vom putea să privim cu încredere către alegerile de anul viitor“, declara, miercuri, secretarul general al PSD pentru stiripesurse.ro

R.D.

 

 

NICIUN COMENTARIU