34.8 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 18:58

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, va prelua Curtea de Conturi (surse PSD)

spot_img

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, va prelua, “în proporție de 51%”, funcția de președinte al Curții de Conturii a României, au declarat surse din conducerea centrală a PSD, citate de “Evenimentul zilei”.

Potrivit evz.ro, Mihai Busuioc și-a depus la Parlament dosarul de candidatură pentru funcția de președinte al Curții de Conturi, pentru următorii 9 ani, după expirarea mandatului actualului titular, fostul premier Nicolae Văcăroiu. Sursele citate de evz.ro au mai precizat că Busuioc a făcut acest pas la ordinul expres al lui președintelui PSD, Liviu Dragnea. De altfel, Mihai Busuioc a fost și secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării în perioada în care Liviu Dragnea conducea instituția. 

O variantă „de rezervă” a PSD pentru Curtea de Conturi este fostul ministru de finanțe, deputatul Viorel Ștefan, au mai explicat pentru EVZ sursele citate, însă acesta nu și-a depus candidatura până la ora transmiterii acestei știri.

Un alt nume luat în calcul în ultimele ore pentru Curtea de Conturi a fost inclusiv președintele ASF, Leonardo Badea, dar PSD a renunțat total la această idee.

Joi este ultima zi în care se pot depune la Parlament candidaturile pentru șase funcții de consilieri în Curtea de Conturi.

foto: agerpres