O galerie din mina Lupeni s-a surpat. Trei mineri, prinși sub pământ

Trei mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, alţi opt angajaţi reuşind să iasă la timp. Accidentul a avut loc joi după-amiaza. Potrivit primelor informaţii, surparea s-a produs pe o lungime de 10 metri.

Fabius Szekely, prefectul judeţului Hunedoara, a declarat că se aud voci de sub malul prăbuşit de pământ la Lupeni, salvatorii minieri acţionând pentru a scoate cele trei victime din mină. “Noi suntem pregătiţi afară, avem şi două elicoptere, salvatorii se apropie de zona respectivă, se aud voci din interior, sperăm din tot sufletul ca cei trei să fie în viaţă”, a spus Fabius Szekely.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Mediafax că salvatorii fac eforturi să ajungă la victime, precizând că, se pare, se aud vocile persoanelor surprinse de malul de pământ.

„Se intervine în subteran de către o echipă de salvatori. A fost mobilizat un elicopter SMURD de la Arad şi un elicopter care poate transporta victime multiple, de la Bucureşti. Din Deva au fost trimise mai multe ambulanţe şi maşini de terapie intensivă”, a spus Arafat.

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat joi ministrului Energiei, Toma Petcu, să meargă la Hunedoara.

“Se efectuau lucrări de montare a unor stâlpi de susţinere într-o zonă de minerit. În timpul acestor lucrări s-a produs o prăbuşire. În urma prăbuşirii, opt din cei 11 mineri au reuşit să iasă la suprafaţă, trei dintre ei sunt în continuare acolo. Nu ştim care este situaţia. Am convocat de urgenţă echipa de intervenţie şi de salvare. Ea a fost constituită şi a intrat în mină. Căutările sunt în plin proces şi aşteptăm şi suntem încrezători că vor avea rezultate deosebite”, a declarat ministrul energiei, Toma Petcu.

El a mai spus că, în urma solicitării premierului Mihai Tudose, va pleca de urgenţă la Lupeni în cursul zilei de joi, la bordul unui elicopter pus la dispoziţie de MAI.

NICIUN COMENTARIU