24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:52
No menu items!

Sebastian Stan, premiat la Festivalul de Film de la Berlin. Actorul român a primit Ursul de Argint

spot_img

Actorul român Sebastian Stan a fost premiat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun rol principal la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Portretul remarcabil al lui Stan în filmul „A Different Man”, în regia lui Aaron Schimberg, i-a asigurat această prestigioasă distincție în cadrul festivalului.

Foto Sebastian Stan- Berlin International Film Festival- Facebook
Foto Sebastian Stan- Berlin International Film Festival- Facebook

Filmul „A Different Man”, o producție din Statele Unite, aprofundează narațiunea captivantă a unui actor din New York supus unei proceduri radicale de transformare facială. „Dahomey”, de Mati Diop, a strălucit, de asemenea, în cadrul festivalului, obținând râvnitul Urs de Aur pentru cel mai bun film, anunță Digi24.

Exprimându-și aprecierea, Sebastian Stan a declarat: „Sunt foarte fericit și onorat să primesc acest premiu prestigios. Este primul meu festival european, iar pentru un băiat din România, înseamnă foarte mult pentru mine. Așa că, vă mulțumesc”.

Actorul a evidențiat semnificația filmului, subliniind faptul că a fost realizat în timpul perioadei dificile a pandemiei COVID-19, fiind filmat pe o perioadă de 22 de zile. Stan a explicat: „Nu a costat prea mult și a fost vorba despre un subiect care trebuia să fie prezentat așa cum merită.”

 

Amalia-Alessandra