24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 17:36
No menu items!

Robotul Ion, din consilier onorific al prim-ministrului a ajuns operator call center

spot_img

ION, consilierul fostului premier Nicolae Ciucă, bazat pe Inteligență Artificială, a fost retrogradat și pus să ofere informații utile despre cum își pot schimba cetățenii cărțile de indentitate. Inițial, rolul lui ION a fost de a informa Guvernul, în timp real, cu privire la problemele și propunerile românilor.

ION a fost dezvoltat de o echipă formată din specialiști în AI,  experții academici, profesori, dar și experți din industria IT. El a fost lansat la începutul lui martie 2023 și a primit rolul de „consilier” al premierului Nicolae Ciucă.

După rotativa guvernamentală, Marcel Ciolacu, a renunțat la serviciile robotului ION. Acum, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, susține că robotul AI nu mai oferă informații despre problemele românilor. Rolul său va fi acela al unui operator de call center. ION va oferi răspunsuri, celor care le solicită, despre cum să-și schimbe cărțile de identitate.

”Robotul ION se updatează şi trece într-o etapă mult mai utilă pentru români şi tinerii care l-au generat sunt extraordinari. Lucrăm acum la un modul în care folosind modelul Chat GBT să vină cu răspunsuri practice legate de asistenţa pentru reînnoirea documentelor. Dau un exemplu foarte simplu. Vei putea să îl întrebi pe robotul Ion direct de pe telefon: mi-a expirat buletinul ieri, sunt din Sectorul 6, ce trebuie să fac. Iar robotul Ion o să răspundă: online faci programare pentru reînnoirea buletinului după care te deplasezi fizic pe strada X la serviciul de înnoire a documentelor între ora 8 – 14 la ghişeul 3”, a afirmat Bogdan Ivan, întrebat, duminică la Digi 24, ce mai face robotul ION.

D.Constantin