Sebastian Ghiță scapă de un nou mandat de arestare. Curtea Supremă a respins cererea DNA

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins luni propunerea de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă, formulată de procurori în dosarul în care fostul deputat este judecat alături de Iulian Bădescu, fostul primar din Ploieşti.

Decizia Curții Supreme nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe numele lui Sebastian Ghiță au fost emise până acum trei mandate de arestare.

În acest dosar, fostul deputat este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.

Procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă. Pentru a disimula provenienţa casei, cei doi au semnat un contract fictiv.

Judecătorii instanţei supreme au emis, săptămâna trecută, al treilea mandat de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul “Ponta-Blair”, în care fostul deputat este acuzat de instigare la spălare de bani. Hotărârea a fost luată după ce fostul deputat a fost audiat prin videoconferinţă, dar nu este definitivă.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU