3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:42

Sebastian Ghiță, în momentul capturării: „I’m not Ghiță!”

spot_img

Sebastian Ghiță și-a pus bine la punct planul de fugă și de a sta ascuns, însă ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au lucrat exemplar pentru a-l prinde.

Surse judiciare ne-au dezvăluit că omul de afaceri Sebastian Ghiță și-a comandat pașaportul sloven dinainte de a părăsi teritoriul României. Actele de identitate găsite asupra sa sunt atât de bine lucrate încât nu au niciun element care să le deosebească de unele originale emise de autoritățile slovene. Autoritățile judiciare române bănuiesc că acestea au fost emise de funcționarii sloveni, ceea ce conduce spre ideea unui fals intelectual.

De când a dispărut, Sebastian Ghiță s-a plimbat în toate statele precizate în comunicatul Poliției Române. Polițiștii români au avut informații despre locurile în care se află și au ales să fie sprijiniți de polițiștii sârbi deoarece cu ei au colaborat cel mai bine.

Informația că a fost localizat în Serbia a fost aruncată în spațiul public tocmai ca să-l atragă acolo și să-l facă pe fratele său să ia legătura cumva cu el. De altfel, el a fost prins când era chiar cu fratele său. Când polițiștii s-au legitimat și i-au adresat întrebări, dar chiar și în momentul în care i-au pus cătușele, Ghiță susținea în limba engleză că nu știe cine este Sebastian Ghiță, că nu are nicio legătură cu el sau cu România și că el este cetățean sloven. Fratele său nu a disimulat și și-a declinat adevărata identitate.

Pentru polițiștii români, modul în care s-a plimbat dintr-o țară în alta arată că are pregătire în domeniul spionajului, având arta disimulării.