19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 20:48

Se cere suspendarea imediată a măsurilor diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate

spot_img

PSD solicită Guvernului să suspende măsurile diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate, transmiţând că acestea sunt “discriminatorii” şi este “inacceptabil” ca drepturile şi libertăţile cetăţeneşti să fie condiţionate de administrarea vaccinului anti-COVID.

Social-democraţii susţin şi gratuitate pentru testarea PCR sau de tip antigen.

“PSD solicită Guvernului să anuleze imediat măsurile care introduc discriminarea cetăţenilor în funcţie de vaccinarea anti-COVID. Este inacceptabil ca Guvernul să condiţioneze drepturi şi libertăţi cetăţeneşti în funcţie de administrarea vaccinului anti-COVID, mai ales acum, când a admis eşecul campaniei de vaccinare prin recunoaşterea oficială că nu poate atinge ţintele propuse iniţial”, transmit social-democraţii într-un comunicat.

Atât timp cât accesul la vaccinul anti-COVID este gratuit pentru toţi cetăţenii, este necesar ca aceleaşi condiţii de gratuitate să fie garantate şi pentru ceilalţi români care optează pentru testarea PCR sau de tip antigen, mai susţine PSD, menţionând că, în caz contrar, se introduce o discriminare financiară între două categorii de cetăţeni.