23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:37

Se cere demisia șefului STS și a ministrului Comunicațiilor

spot_img

Se solicită demisii în lanț după nenorocirea de la Caracal care a creat indignare  și revoltă în toată țara. Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului intervine și cere ferm demiterea directorului STS, Sorinel Vasilca, şi a ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

„APADOR-CH consideră total inacceptabil eşecul localizării recentei victime a unei răpiri (o minoră de 15 ani), eşec pe deplin imputabil unei structuri înfiinţate pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă. Acest eşec nu este sigurul, ci doar cel mai recent, ceea ce indică faptul că nici administratorul şi nici coordonatorii sistemului nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale, care constau, printre altele, în luarea măsurilor necesare (inclusiv remedierea deficienţelor constate în urma eşecurilor) pentru administrarea, funcţionarea, operarea şi dezvoltarea Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, ceea ce presupune şi asigurarea acurateţii localizării unei persoane care apelează 112”, au transmis reprezentanții APADOR-CH, într-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX.

În același comunicat, APADOR -CH amintește că sistemul a fost înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă deoarece Comisia Europeană declanşase procedura de infringement împotriva Românei, pentru neîndeplinirea obligaţiilor în calitate de stat membru al Uniunii Europene, cu privire la funcţionarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

APADOR-CH mai spune că în componența comitetului național de coordonare a sistemului de urgență 112 se află ministrul Comunicațiilor, directorul STS, secretari de stat, precum și un vicepreședinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Față de toți Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului cere demiterea imediată pentru cele întâmplate în cazul tragic al Alexandrei Măceșanu.